Värdering

Professionell värdering av dina ägodelar

Vi har lång erfarenhet av att göra värderingar för både privatpersoner, myndigheter och företag. Vår erfarenhet och kompetens gör att du kan få en korrekt uppskattning av vad ett föremål är värt.

När vi värderar dina saker får du reda på vad vi är beredda att betala för dem. Väljer du att sälja till oss får du dessutom betalt direkt. Har du mycket saker som skall värderas kan vi göra en värdering via hembesök.

Värdering för privatpersoner

Som privatperson är det vanligt att personer som är arvtagare till dödsbon kontaktar oss för att få föremål av olika slag värderade. Det kan vara allt ifrån smycken till målningar och inredning. Även personer som är osäkra på värdet av matsilver, smycken och myntsamlingar kontaktar oss för att få hjälp med värdering.

Värdering för företag

De företag som kontaktar oss är oftast myndigheter, försäkringsbolag och liknande som av olika anledningar vill få saker värderade. Det kan handla om ett dödsbo eller försäkringsärenden där det är viktigt att få en professionell bedömning av vad föremålen har för värde.

Värdering är en tjänst som inte är gratis...

Varför inte?

För att du ska få en objektiv bedömning!

Anlitar du oss för att värdera dina saker tycker vi det är viktigt att bedömningen vi gör är så objektiv som möjligt. Därför tar vi 800:- per timme för att göra en professionell bedömning av sakerna du vill få värderade. Detta gör att du kan känna dig trygg med att vi gör en korrekt bedömning av dina sakers värde.

Nyvärde, marknadsvärde och försäljningsvärde

Vid värderingar talar man om tre olika värden; nyvärde, marknadsvärde och försäljningsvärde. Begreppen blandas ofta ihop så därför reder vi ut vad de olika termerna betyder:

  • Nyvärde

    Med nyvärde menas vad ett föremål kostar att köpa nytt idag. Köper du till exempel ett nytt halsband för 900 kronor idag så är nyvärdet 900 kronor.

  • Försäljningsvärde

    Med försäljningsvärde menas vad en inköpare är beredd att betala för föremålet idag. Värderar vi halsbandet i exemplet ovan och ger ett inköpsbud på 300 kronor så är försäljningsvärdet 300 kronor.

  • Marknadsvärde

    Med marknadsvärde menas vad en konsument skulle vara beredd att betala för föremålet idag. Ifall halsbandet i exemplet ovan går att köpa begagnat i butik eller på auktion för 600 kronor så är marknadsvärdet 600 kronor.

Skillnaden är viktig när du jämför priser

Går du till en butik som endast säljer nya varor så värderas ditt smycke oftast i ett nyvärde. Detta innebär att du får reda på vad ett motsvarande smycke skulle kosta nytt idag, hos den handlaren du har besökt. Detta pris har alltså inget att göra med vad du skulle få för ditt smycke om du vill sälja det till handlaren.

Visa kontaktformulär

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Din varukorg är tom